VERA banner pineapples

VERA - A whole world in your kitchen

No-bake mango cheesecake

VERA mango cream cheesecake

image_print

Ingredients

Masa sernikowa

1 kg twarogu sernikowego
400g pulpy mango VERA
100g śmietany 30%
50g cukru
20g żelatyny + 5 łyżek wrzątku

Spód

200g herbatników
100g roztopionego masła

Topping

1 galaretka cytrynowa
100ml wrzątku
250g pulpy mango

Preparation
Herbatniki zmiksuj na drobno i połącz z roztopionym masłem. Przełóż na dno tortownicy, mocno ugnieć i wstaw do lodówki.
Twaróg zmiksuj na gładką masę z pulpą mango, cukrem i śmietanką.
Żelatynę rozpuść we wrzątku, pamiętając, by wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej – dzięki temu unikniesz szoku termicznego i grudek. Cały czas miksując, stopniowo dodawaj żelatynę do masy sernikowej.
Masę wylej na schłodzony spód i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.
Rozpuść galaretkę w 100 ml wrzątku, dodaj pulpę mango, wymieszaj i wylej na wierzch sernika.
Wstaw do lodówki na minimum 4h (najlepiej na całą noc) – cierpliwość się opłaci!

Top
Cooking? Cook with us.

We have prepared more than 100 different products for you, which owe their taste and quality to a careful selection of suppliers from all over the world.

The VERA brand belongs to Limpol sp. z o.o..