Pancakes with a stuffing of aubergine, olives and capers, topped with red pesto

Pancakes with a stuffing of aubergine, olives and capers, topped with red pesto

Ingredients
Pancakes with a stuffing of aubergine, olives and capers, topped with red pesto

Ciasto na naleśniki
500 ml mleka krowiego lub roślinnego
50 g mąki pszennej
150 g mąki z kasztanów
3 świeże jajka
50 g roztopionego masła
salt
olej do smażenia

Stuffing
4 dorodne bakłażany
30 g zielone oliwki krojone VERA
30 g czarne oliwki krojone VERA
20 g kaparów VERA drobno pokrojone
tymianek
garlic
parę gałązek szczypiorku
masło klarowane
sól, pieprz
olej do smażenia
1 słoik czerwonego pesto VERA

Preparation
Ciasto na naleśniki: Wszystkie składniki wymieszać rózgą. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki.
Farsz: Na patelnię wlać olej, dodać czosnek i tymianek. Dodać obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę bakłażana oraz zioła. Smażyć na zloty kolor. Całość zmiksować na gładką
masę. Dodać zielone i czarne oliwki oraz kapary, wymieszać i doprawić do smaku.