Strudel with apples and dried figs

Apple and fig strudel

Ingredients
Strudel with apples and dried figs

Dough
250 g wheat flour
70 g melted butter
125 ml water
1 egg
salt

Stuffing
1 can of dried figs in VERA marinade
200 g of cooked apples
50 g walnuts
30 g pistachios
30 g butter
40 g dark sugar
2 eggs
Cinnamon to taste

Moscato sauce
300 ml Moscato wine
70 g of sugar
2 egg yolks
10 g potato flour
50 ml cream 30%

Preparation
Pastry: Knead the ingredients for the dough for 10 minutes. When it has a smooth texture, cover and leave to rest. It is important that it can rest for as long as possible. You can make it the day before and leave it in the fridge tightly wrapped in plastic so it doesn't dry out.
Stuffing: Masło utrzeć z żółtkiem, cukrem i szczyptą soli, do tego wrzucić pokrojone i odsączone z zalewy suszone figi. Orzechy drobno pokroić. Jabłka w kawałkach ugotować i odsączyć. Białka utrzeć na sztywną pianę i połączyć z bakaliami i schłodzonymi jabłkami. Zimne ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Nałożyć farsz, zawinąć, posmarować wierzch żółtkiem i posypać ciemnym cukrem. Żeby łatwiej zawinąć delikatne ciasto razem z farszem rozłóż je na lnianej, czystej ściereczce. Nie będzie kłopotu z przełożeniem go na blachę do pieczenia. Piec w 190 stopni C przez minut
Moscato sauce: Combine the Moscato wine with the rest of the ingredients and heat slowly stirring with a wisk until it comes to a boil. Cook for about 3 minutes. Serve the strudel warm together with the sauce.