
Чізкейк з манговим кремом VERA
Інгредієнти
Masa sernikowa
1 kg twarogu sernikowego
400g pulpy mango VERA
100g śmietany 30%
50g cukru
20g żelatyny + 5 łyżek wrzątku
Spód
200g herbatników
100g roztopionego masła
Начинка
1 galaretka cytrynowa
100ml wrzątku
250g pulpy mango
Реалізація
Herbatniki zmiksuj na drobno i połącz z roztopionym masłem. Przełóż na dno tortownicy, mocno ugnieć i wstaw do lodówki.
Twaróg zmiksuj na gładką masę z pulpą mango, cukrem i śmietanką.
Żelatynę rozpuść we wrzątku, pamiętając, by wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej – dzięki temu unikniesz szoku termicznego i grudek. Cały czas miksując, stopniowo dodawaj żelatynę do masy sernikowej.
Masę wylej na schłodzony spód i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.
Rozpuść galaretkę w 100 ml wrzątku, dodaj pulpę mango, wymieszaj i wylej na wierzch sernika.
Wstaw do lodówki na minimum 4h (najlepiej na całą noc) – cierpliwość się opłaci!