Witamy w mrocznym zakątku kuchni Vera
Gdy nadchodzi Halloween, nasza mroczna kuchnia staje się inspiracją do tworzenia przerażająco pysznych dań! Znajdziesz tutaj przepisy, które przeniosą Cię prosto do świata upiorów, pełne zaskakujących połączeń smaków i dekoracji tak strasznych, że aż strach próbować! Przygotowaliśmy dla Was przepisy na Halloweenową pizze z pieczarkami i oliwkami, straszne drzewo i buraczane ciasto czekoladowe z oczami. To przepisy, które wywołają dreszczyk emocji na każdym Halloweenowym stole.
Witamy w mrocznym zakątku kuchni Vera
Gdy nadchodzi Halloween, nasza mroczna kuchnia staje się inspiracją do tworzenia przerażająco pysznych dań! Znajdziesz tutaj przepisy, które przeniosą Cię prosto do świata upiorów, pełne zaskakujących połączeń smaków i dekoracji tak strasznych, że aż strach próbować! Przygotowaliśmy dla Was przepisy na Halloweenową pizze z pieczarkami i oliwkami, straszne drzewo i buraczane ciasto czekoladowe z oczami. To przepisy, które wywołają dreszczyk emocji na każdym Halloweenowym stole.
Halloweenowa pizza z pająkami 😉 Pieczarkami i oliwkami
Składniki:
- ciasto na pizze lub gotowy spód
- passata VERA
- oliwki czarne i zielone VERA
- mozzarella
- pieczarki
Przygotowanie:
Na ciasto nałożyć passatę, posypać startą mozzarellą i poukładać pieczarki pokrojone w kształt czaszek.
Piecz wg zaleceń w zależności od rodzaju spodu. Po upieczeniu udekoruj pizzę „pajęczymi” oliwkami.
Halloweenowa pizza z pająkami 😉 Pieczarkami i oliwkami
Składniki:
ciasto na pizze lub gotowy spód passata VERA oliwki czarne i zielone VERA mozzarella pieczarki
Przygotowanie:
Na ciasto nałożyć passatę, posypać startą mozzarellą i poukładać pieczarki pokrojone w kształt czaszek.
Piecz wg zaleceń w zależności od rodzaju spodu. Po upieczeniu udekoruj pizzę „pajęczymi” oliwkami.
Straszne drzewo – przekąska z ciasta francuskiego na Halloween Party
Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- pesto zielone VERA
- pesto czerwone VERA
- mozzarella
- jajko z odrobiną mleka
Przygotowanie:
Na blaszcze rozłóż jeden arkusz ciasta, posyp mozzarellą. Górną część posmaruj zielonym pesto, a dolną czerwonym. Na wierzch nałóż drugi arkusz ciasta, wytnij kształt jak na filmiku (to co odkroisz również wykorzystaj i upiecz). Zawiń „gałęzie” drzewa i posmaruj wszystko rozbełtanym jajkiem z odrobiną mleka. Piecz około 15 minut (lub do zarumienienia) w 200 stopniach
Straszne drzewo – przekąska z ciasta francuskiego na Halloween Party
Składniki:
2 opakowania ciasta francuskiego
pesto zielone VERA
pesto czerwone VERA
mozzarella
jajko z odrobiną mleka
Przygotowanie:
Na blaszcze rozłóż jeden arkusz ciasta, posyp mozzarellą. Górną część posmaruj zielonym pesto, a dolną czerwonym. Na wierzch nałóż drugi arkusz ciasta, wytnij kształt jak na filmiku (to co odkroisz również wykorzystaj i upiecz). Zawiń „gałęzie” drzewa i posmaruj wszystko rozbełtanym jajkiem z odrobiną mleka. Piecz około 15 minut (lub do zarumienienia) w 200 stopniach
Straszna i słodka przekąska na imprezę Halloween – Buraczane ciasto czekoladowe które na Ciebie patrzy
Składniki:
- 250 g buraków gotowanych VERA
- 50 g kakao
- 175g mąki
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200g cukru
- 3 jajka
- 200 ml oleju
- po 1 tabliczce gorzkiej i mlecznej czekolady
- cukier puder
- cukrowe oczka
Przygotowanie:
Buraki pokrój w mniejsze kawałki i zmiksuj na gładką masę, pomieszaj z jajkami i olejem. W drugiej misce połącz suche składniki, dodaj do nich mieszankę z buraków i wymieszaj. Pół tabliczki gorzkiej czekolady i pół mlecznej posiekaj i dodaj do ciasta. (Drugie pół rozpuść w kąpieli wodnej z odrobiną mleka – użyj potem jako polewy).
Piecz w 180 stopniach ok 45 minut. Ciasto dzięki zawartości buraków długo zachowa miękką i wilgotną konsystencję. Pokrój ciasto w kwadraty, dekoruj czekoladą i cukrowymi oczami.
Straszna i słodka przekąska na imprezę Halloween – Buraczane ciasto czekoladowe które na Ciebie patrzy
Składniki:
250 g buraków gotowanych VERA
50 g kakao
175g mąki
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
200g cukru
3 jajka
200 ml oleju
po 1 tabliczce gorzkiej i mlecznej czekolady
cukier puder
cukrowe oczka
Przygotowanie:
Buraki pokrój w mniejsze kawałki i zmiksuj na gładką masę, pomieszaj z jajkami i olejem. W drugiej misce połącz suche składniki, dodaj do nich mieszankę z buraków i wymieszaj. Pół tabliczki gorzkiej czekolady i pół mlecznej posiekaj i dodaj do ciasta. (Drugie pół rozpuść w kąpieli wodnej z odrobiną mleka – użyj potem jako polewy).
Piecz w 180 stopniach ok 45 minut. Ciasto dzięki zawartości buraków długo zachowa miękką i wilgotną konsystencję. Pokrój ciasto w kwadraty, dekoruj czekoladą i cukrowymi oczami.