VERA banner pineapples

VERA - A whole world in your kitchen

Focaccia with sun-dried tomatoes and black olives

Focaccia with sun-dried tomatoes and black olives

image_print

Ingredients
Focaccia with sun-dried tomatoes and black olives

900 g mąki pszennej „00”
125 g mąki pszennej razowej
50 g miękkiego masła
45 g świeżych drożdży
50 ml Oliwy z oliwek extra virgin VERA
500 ml mleka
22 g soli
22 g cukru
1/2 słoika Pomidorów suszonych VERA
70 g Drylowanych czarnych oliwek VERA

Preparation
Mąkę, mleko, drożdże, masło i cukier wrzuć do maszyny i wyrabiaj, aż ciasto będzie gładkie. Dodaj oliwę z oliwek i sól. Wyrabiaj krótko i zostaw do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę. Kiedy ciasto wyrośnie, wyrób je w maszynie po raz drugi i zostaw do wyrośnięcia na kolejną godzinę. Gdy ponownie wyrośnie, uformuj focaccię na blasze i daj jej odpocząć przez chwilę. Przed pieczeniem posmaruj ją oliwą i powtykaj wcześniej odsączone czarne oliwki i suszone pomidory. Piecz w temp. 180 stopni C przez ok 20 – 25 minut.
Spód dobrze upieczonej focacci powinien być zarumieniony na złoty kolor.

Top
Cooking? Cook with us.

We have prepared more than 100 different products for you, which owe their taste and quality to a careful selection of suppliers from all over the world.

The VERA brand belongs to Limpol sp. z o.o..