Dry truffles with jackfruit and black beans
Ingredients
Dry truffles with jackfruit and black beans
Trufle
2 puszki Jackfruita zielonego VERA
1 puszka Czarnej fasoli VERA
100 g świeżej kolendry
50 g świeżej ostrej papryczki
salt
pieprz czarny
żółte curry
Panierka
1 egg
mąka
bułka tarta/panierka panco
Preparation
Odsączonego jackfruita rozdrobnić na mniejsze elementy lub delikatnie zmiksować w blenderze. Część można poszarpać na większe kawałki lub pokroić w kostkę. Fasolę również odcedzić i 1/2 puszki przetrzeć przez sito na gładkie puree. Drugą część fasoli pozostawić w całości. Liście świeżej kolendry obrać, a łodygi pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem połączyć w jednolitą masę, doprawić przyprawami i dodać drobno pokrojoną ostrą paprykę. Z gotowej masy formować trufle ok. 30-40 g. Panierować w mące, jajku i bułce tartej lub w panco. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.