VERA banner pineapples

VERA - A whole world in your kitchen

Creamy pumpkin soup with mango pulp and curry milk

Creamy pumpkin soup with mango pulp and curry milk

image_print

Ingredients
1 dynia Hokkaido ( ok. 1,5 kg )
2 cebule
kawałek imbiru
1 /2 puszki Pulpy z mango VERA 820 g
1 puszka Żółty sos curry VERA
oliwa Pomace VERA
100 g masła
2 l wody lub bulionu warzywnego

Przyprawy
Kurkuma w proszku
Gałka muszkatałowa
Sól
Pieprz
Prażony biały sezam
Świeża kolendra

Do dekoracji mleczko kokosowe lub kwaśna śmietana

Preparation
Pokrojoną cebulę i imbir  przysmaż lekko na oliwie. Dodaj pokrojoną dynię. Pamiętaj dyni Hokkaido nie trzeba obierać ze skórki! Całość smaż jeszcze przez chwilę, dodaj przyprawy  i zalej wodą lub bulionem warzywnym. Gotuj do miękkości. Wlej pół puszki pulpy z mango i puszkę sosu z curry. Gotuj jeszcze przez chwilę. Całość zmiksuj z masłem. Podawaj z kleksem z mleczka kokosowego lub kwaśną śmietaną, prażonym sezamem i liśćmi świeżej kolendry.
Creamy pumpkin soup with mango pulp and curry milk

Top
Cooking? Cook with us.

We have prepared more than 100 different products for you, which owe their taste and quality to a careful selection of suppliers from all over the world.

The VERA brand belongs to Limpol sp. z o.o..