Baner VERA ananasy

VERA - Cały świat w Twojej Kuchni

Kremowa zupa dyniowa z pulpą z mango i mleczkiem curry

Kremowa zupa dyniowa z pulpą z mango i mleczkiem curry

image_print

Składniki
1 dynia Hokkaido ( ok. 1,5 kg )
2 cebule
kawałek imbiru
1 /2 puszki Pulpy z mango VERA 820 g
1 puszka Żółty sos curry VERA
oliwa Pomace VERA
100 g masła
2 l wody lub bulionu warzywnego

Przyprawy
Kurkuma w proszku
Gałka muszkatałowa
Sól
Pieprz
Prażony biały sezam
Świeża kolendra

Do dekoracji mleczko kokosowe lub kwaśna śmietana

Wykonanie
Pokrojoną cebulę i imbir  przysmaż lekko na oliwie. Dodaj pokrojoną dynię. Pamiętaj dyni Hokkaido nie trzeba obierać ze skórki! Całość smaż jeszcze przez chwilę, dodaj przyprawy  i zalej wodą lub bulionem warzywnym. Gotuj do miękkości. Wlej pół puszki pulpy z mango i puszkę sosu z curry. Gotuj jeszcze przez chwilę. Całość zmiksuj z masłem. Podawaj z kleksem z mleczka kokosowego lub kwaśną śmietaną, prażonym sezamem i liśćmi świeżej kolendry.
Kremowa zupa dyniowa z pulpą z mango i mleczkiem curry

Top
Gotujesz? Gotuj z nami.

Przygotowaliśmy dla Ciebie ponad 100 różnych produktów, które swój smak i jakość zawdzięczają starannej selekcji dostawców z całego świata.

Marka VERA należy do Limpol sp. z o.o..