Inspirations
We are working on translating our recipes into English. If you want to see our recipes in the original language, click on the Polish flag in the menu
Tofu z galaretką pomidorową, zielonym pesto i sezamem
Składniki 4 porcje Tofu 400 g tofu 100 g sosu sojowego Wykonanie Tofu pokroić w plastry, włożyć do worka próżniowego, wlać sos sojowy i zamknąć próżniowo. Marynować 2-3 godziny. Galaretka pomi
Wegetariańska paella z karczochami
Wegetariańska paella to wyjątkowe danie, które zachwyca smakiem i bogactwem składników. To kulinarne arcydzieło, które łączy w sobie świeże warzywa, aromatyczne przyprawy i wyśmienity ry
Kremowa zupa dyniowa z pulpą z mango i mleczkiem curry
Składniki 1 dynia Hokkaido ( ok. 1,5 kg ) 2 cebule kawałek imbiru 1 /2 puszki Pulpy z mango VERA 820 g 1 puszka Żółty sos curry VERA oliwa Pomace VERA 100 g masła 2 l wody lub bulionu warzywnego Przy
Przepiśnik-nasz pomysł na przepisy
Przedstawiamy Przepiśnik! Wierzymy, że najlepsze przepisy kulinarne warto, a nawet trzeba, zapisywać dla przyszłych pokoleń.
Naleśniki z farszem z bakłażana, oliwek i kaparów, polane czerwonym pesto
Składniki Naleśniki z farszem z bakłażana, oliwek i kaparów, polane czerwonym pesto Ciasto na naleśniki 500 ml mleka krowiego lub roślinnego 50 g mąki pszennej 150 g mąki z kasztanów 3 świeże j
Risotto z ciecierzycą, grzybami i oliwą truflową
Składniki Risotto z ciecierzycą, grzybami i oliwą truflową oliwa truflowa VERA oliwa Extra Virgin VERA rozmaryn świeży lub suszony śmietana 30% UHT sól 400 g ryżu Arborio 1 dużego pora 40 g masł
Mus kokosowy, żel z pulpy z marakui i chrupiący krokant
Składniki Mus kokosowy, żel z pulpy z marakui i chrupiący krokant Mus kokosowy 125 g jogurtu naturalnego 125 g cukru pudru 1 puszka ekstraktu z miąższu kokosa VERA ( mleczko kokosowe) 10 g żelatyny w
Wytrawne trufle z jackfruitem i czarną fasolą
Składniki Wytrawne trufle z jackfruitem i czarną fasolą Trufle 2 puszki Jackfruita zielonego VERA 1 puszka Czarnej fasoli VERA 100 g świeżej kolendry 50 g świeżej ostrej papryczki sól pieprz czarny
Sałatka z pieczonego kalafiora i ciecierzycy z dressingiem z tahini
Składniki Sałatka z pieczonego kalafiora i ciecierzycy z dressingiem z tahini Sałatka 1 duży kalafior (ok. 800 g) 300 g Ciecierzycy VERA 4 łyżki Oliwy z oliwek extra virgin VERA mielony kumin rzymski