Pinacolada
Mus kokosowy
125ml – mleczka kokosowego Vera
75g – żółtka
50g – cukru
1 płatek żelatyny namoczony
Zrobić sos angielski, dodać żelatynę namoczoną i zostawić do wystygnięcia.
Ostudzony sos połączyć ze 120 g bitej śmietany i 40 ml rumu Bacardi. Trzymać w lodówce.
Ananas w żelu
1 puszka ananasa w kawałkach Vera 565 g
50g – żelu dekoracyjnego neutralnego
40ml – pulpy mango Vera
2 marakuje
Ananasa odsączyć z zalewy. Dodać resztę składników i wymieszać razem. Trzymać w lodówce.
Kokosowa beza
200g – białka (zimne)
200g – cukru kryształu
200g – cukru pudru
50g – wiórków kokosowych
Ubijać białka i dodać cukier kryształ, a następnie cukier puder i wiórki kokosowe. Wymieszać ręcznie, rozsmarować na macie do pieczenia i suszyć w piecu rozgrzanym do 90°C przez 2-3 h.
Podawać na talerzu z prażonymi wiórkami kokosowymi, świeżą miętą i czekoladowymi ołówkami.