Baner VERA ananasy

VERA - Cały świat w Twojej Kuchni

Wytrawne trufle z jackfruitem i czarną fasolą

Wytrawne trufle z jackfruitem i czarną fasolą

image_print

Składniki
Wytrawne trufle z jackfruitem i czarną fasolą

Trufle
2 puszki Jackfruita zielonego VERA
1 puszka Czarnej fasoli VERA
100 g świeżej kolendry
50 g świeżej ostrej papryczki
sól
pieprz czarny
żółte curry

Panierka
1 jajko
mąka
bułka tarta/panierka panco

Wykonanie
Odsączonego jackfruita rozdrobnić na mniejsze elementy lub delikatnie zmiksować w blenderze. Część można poszarpać na większe kawałki lub pokroić w kostkę. Fasolę również odcedzić i 1/2 puszki przetrzeć przez sito na gładkie puree. Drugą część fasoli pozostawić w całości. Liście świeżej kolendry obrać, a łodygi pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem połączyć w jednolitą masę, doprawić przyprawami i dodać drobno pokrojoną ostrą paprykę. Z gotowej masy formować trufle ok. 30-40 g. Panierować w mące, jajku i bułce tartej lub w panco. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Top
Gotujesz? Gotuj z nami.

Przygotowaliśmy dla Ciebie ponad 100 różnych produktów, które swój smak i jakość zawdzięczają starannej selekcji dostawców z całego świata.

Marka VERA należy do Limpol sp. z o.o..