Baner VERA ananasy

VERA - Cały świat w Twojej Kuchni

Bułeczki z pastą tuńczykową i kukurydzą

Bułeczki z pastą tuńczykową i kukurydzą

image_print

Składniki

opakowanie ciasta francuskiego
sezam
1/2 puszki kukurydzy VERA
1 puszka tuńczyka w oleju VERA
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurut naturalnego
1 łyżeczka musztardy ostrej
szczypiorek
awokado
sól, pieprz
jajko i odrobina mleka (do posmarowania bułeczek)

Wykonanie
Ciasto francuskie złożyć na pół i wykrawać małe kółeczka. Układać na blasze, posmarować jajkiem rozbełtanym z mlekiem, posypać sezamem. Piec do zarumienienia (około 10-12 minut w 220 stopniach).
W misce wymieszać kukurydzę, rozdrobnionego tuńczyka, majonez, jogurt, musztardę i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem.
Wystudzone bułeczki delikatnie rozdzielać na pół, nakładać pastę, plasterek awokado i szczypiorek.

Top
Gotujesz? Gotuj z nami.

Przygotowaliśmy dla Ciebie ponad 100 różnych produktów, które swój smak i jakość zawdzięczają starannej selekcji dostawców z całego świata.

Marka VERA należy do Limpol sp. z o.o..