
Bułeczki z pastą tuńczykową i kukurydzą
Składniki
opakowanie ciasta francuskiego
sezam
1/2 puszki kukurydzy VERA
1 puszka tuńczyka w oleju VERA
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurut naturalnego
1 łyżeczka musztardy ostrej
szczypiorek
awokado
sól, pieprz
jajko i odrobina mleka (do posmarowania bułeczek)
Wykonanie
Ciasto francuskie złożyć na pół i wykrawać małe kółeczka. Układać na blasze, posmarować jajkiem rozbełtanym z mlekiem, posypać sezamem. Piec do zarumienienia (około 10-12 minut w 220 stopniach).
W misce wymieszać kukurydzę, rozdrobnionego tuńczyka, majonez, jogurt, musztardę i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem.
Wystudzone bułeczki delikatnie rozdzielać na pół, nakładać pastę, plasterek awokado i szczypiorek.