
Churros con pulpa de mango
Składniki
Pulpa z mango VERA
8 łyżek masła
4 jajka
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
1 szklanka mąki
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka cynamonu
Szczypta soli
Wykonanie
W garnku zagotuj wodę, mleko, masło, cukier i sól.
Dodaj mąkę i energicznie mieszaj, aż powstanie jednolita masa.
Po lekkim ostygnięciu przełóż do miksera i miksuj, dodając po jednym jajku.
Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.
Rozgrzej olej (ok. 180°C) i wyciskaj churrosy bezpośrednio do tłuszczu. Odcinaj nożem.
Smaż do złotego koloru, odsącz na ręczniku papierowym.
Obtocz w cukrze wymieszanym z cynamonem.