
Grubo nadziane tosty z pesto i kurczakiem
Składniki
Zielone pesto VERA
Pomidory suszone VERA
Ser cheddar
Sznycle z piersi kurczaka
Cienkie plastry boczku
Roszponka
Krem balsamiczny
Sól
Parmezan
Pieczywo (najlepiej pszenne)
Olej
Przyprawa do kurczaka
Wykonanie
Wymieszaj przyprawę do kurczaka z olejem i natrzyj marynatą mięso.
Zgrilluj kurczaka i boczek na patelni lub grillu.
Dwie kromki pieczywa podpiecz z cheddarem – gdy ser się roztopi, rozdziel je.
Posmaruj środek pesto, a potem układaj warstwami: kurczaka, boczek, suszone pomidory, roszponkę.
Posyp odrobiną soli, skrop kremem balsamicznym i na wierzch zetrzyj solidną porcję parmezanu.
Złóż kanapkę, przekrój i zabezpiecz wykałaczkami – bo tosty muszą trzymać fason!